mandag 23. februar 2015

Sosiale medium, Facebook og Twitter

Facebook startet i 2004 av amerikanske studenter som ville ha det som alternativ til den tradisjonelle årboken. Det er over 400 millioner aktive brukere, med 130 venner i gjennomsnitt. 
Jeg har 118, så jeg er nesten gjennomsnittlig J
Hvordan angripe at skoleelever bruker så mye tid på Facebook? Enkelt, bli kjent med det. Facebook har tre typer sider: profiler (bare personer), sider (f. eks. Epla) og grupper. Forslag til struktur: opprette en side, få elevene til å bli tilhengere, legge ut informasjon, elevene kan gi respons og fagsider kan kobles sammen. Hva kan den brukes til: oppgaver, lekser, diskusjoner, påminnelser, tilpasse hvem som har tilgang til info, men ikke mulig å sende private beskjeder. Mye nyttig lærdom fra forelesningen «Facebook i skolen» (2010) til Ingunn Kjøl Wiik, lærer ved Sandvika vgs.
Facebook gir tilgang til en nyhetsstrøm av oppdateringer fra venner, vennegrupper, bedrifter og annonser. Facebook har blitt en del av hverdagen for mange.

Twitter kom i 2006. Twitter kalles mikroblogging. Du kan skrive 140 tegn og legge ut, og følge det andre har lagt ut. Ved hjelp av # (hashtag) kan du søke opp hva andre har skrevet. Du kan få fram alle meldinger som er skrevet om f. eks. Dagbladet, ikke bare de som er skrevet av følgerne. En måte å sortere nyhetsstrømmen på, er å lage lister. Twitter kan brukes til kommunikasjon, det er bare å twitre i vei J

Og her er jeg på Twitter:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar